Cultuuraanbieder

16 November Mediakunstdag in Mimik

Stadkamer, Filmhub Oost en Rijnbrink hebben de handen in één geslagen om wat dieper in te zoomen op de discipline mediakunst.

Publicatiedatum

De ontwikkelingen op het gebied van mediakunst gaan heel snel. In een organische wereld waarin technologie steeds meer invloed krijgt op de kunsten is het spannend om met elkaar te verkennen wat er op dat gebied allemaal gebeurt. Daarnaast willen we die dag samen met leerkrachten en cultuuraanbieders onderzoeken hoe we de ontwikkelingen in de mediakunst kunnen duiden en hoe we kunnen zorgen dat mediakunsteducatie in de provincie Overijssel een impuls krijgt zodat ook de jonge generatie ermee in aanraking kan komen. Wat is het grensvlak van kunst, technologie, ecologie en maatschappelijke ontwikkelingen? Hoe dragen we zorg voor experiment, spelen en leren in plaats van reproduceren?

Met het samenbrengen van kunstenaars en (kunst)docenten hopen we op een kruisbestuiving die voor beide partijen inspiratie kan opleveren om de cultuureducatie te kunnen versterken.

Ben jij kunstvakdocent, ZZP-er, docent verbonden aan een kunstinstelling of ICC-er? Wees welkom! Wil je je aanmelden? Klik hier! Verdere informatie en programma volgen snel.

Cultuuronderwijs Overijssel
is een initiatief van
Rijnbrink Provincie Overijssel