Terugblik: Buiten je Bubbel

Een avond vol inspiratie, gesprek en het verkennen van andere perspectieven op de maatschappelijke uitdagingen van vandaag – dat is waar het om draait bij ‘Buiten je Bubbel’. Woensdagavond 29 jaunari markeerde een bijzondere start van dit initiatief, met een boeiende keynote van Tim ‘S jongers over bestaansonzekerheid. Maar geen zorgen als je de eerste bijeenkomst hebt gemist, want de tweede staat alweer voor de deur! Ben jij er klaar voor?

 
Op vrijdagavond 8 maart 2024, om 19.00 uur, verwelkomen we je graag bij de Gasfabriek in Deventer. Deze keer staat het thema ‘Armoede & Kansenongelijkheid’ centraal. Milio van de Kamp zal hierover zijn keynote houden. Milio van de Kamp is socioloog en universitair docent aan de UvA, en werd in 2022 uitgeroepen tot FMG Docent van het Jaar. Met een uniek perspectief, gevormd door zijn eigen ervaringen opgegroeid in armoede, biedt hij een waardevolle en persoonlijke kijk op maatschappelijke ongelijkheid.

Deze ‘Buiten je Bubbel’-sessie belooft een avond te worden waarin we de wereld door verschillende lenzen bekijken, waar empathie voor diverse perspectieven wordt gekweekt en waar kritisch denken wordt gestimuleerd. Het is een uitnodiging om onze eigen overtuigingen uit te dagen en te groeien door het verkennen van nieuwe ideeën en inzichten.

Even voorstellen: Lianne Tijhaar als host
Lianne Tijhaar is filosofiedocent aan de Universiteit van Amsterdam, Hogeschool voor Toegepaste Filosofie & Hogeschool Utrecht. Ze is hoofdredacteur van filosofieblog Bij Nader Inzien en redacteur Geesteswetenschappen voor NEMO Kennislink. Haar studies Filosofie van de Gedragswetenschappen en Forensische Orthopedagogiek rondde ze beide cum laude af.

Het socratisch gesprek als tool
Tijdens deze sessie van Buiten je Bubbel gaan we na de keynote van Milio in gesprek. Dit doen we door middel van een socratisch gesprek. Lianne Tijhaar en studenten van de Hogeschool voor Toegepaste Filosofie zullen hier ons in begeleiden. Lianne Tijhaar vertelt ons hier meer over:

‘Een gesprek waarin je met elkaar praat en niet over anderen, levert niet alleen diepe persoonlijke inzichten op, maar ook een rijker begrip van de term armoede & kansenongelijkheid.’

Meld je aan!
Ben jij erbij? Geweldig! En wie neem jij nog meer mee? Meld je aan voor deze inspirerende avond vol gesprekken en nieuwe ontdekkingen. Laten we samen ‘Buiten je Bubbel’ stappen, op weg naar een beter begrip van de wereld om ons heen en hoe we die kunnen veranderen.

 

Nieuwsgierig geworden?

Meld je aan voor deze avond!

Vragen?

Karin Klomp

Karin Klomp

Adviseur Cultuureducatie

0612332641 karin.klomp@rijnbrink.nl
Vera Martens

Vera Martens

Adviseur cultuureducatie

0657482680 vera.martens@rijnbrink.nl