Primair onderwijs

Kunst en cultuur verbreedt de blik op de wereld van leerlingen in het primair onderwijs. Ze ontdekken hun talenten, worden zelfbewust. En beleven vooral veel plezier. Wil je meer doen op het gebied van cultuureducatie? Dan heb je daarvoor volop mogelijkheden in Overijssel.

CmK cultuurbudget

Een vaste plek in het curriculum voor goede cultuureducatie. Precies daarvoor bestaat de regeling Cultuureducatie met Kwaliteit (CmK).

Verschillende cultuuraanbieders in Overijssel, van grote instellingen tot individuele kunstenaars, verzorgen volledige leerlijnen voor basisschoolleerlingen. Van de kleuterklas tot groep 8. Soms staan ze vast, soms ontwikkel je in overleg een programma op maat.

Voor hulp bij het ontwikkelen van het programma voor jouw school kun je terecht bij de cultuurcoach in jouw gemeente. Die helpt je verder bij het vinden van een passende aanbieder en andere voorbereidingen richting de inschrijving voor jouw school.

Gelijk bekijken waar je het cultuurbudget voor kan gebruiken? Klik dan hier.
Wil je meer weten over het CmK cultuurbudget? Lees hier verder.

Naast het CmK cultuurbudget is er voor scholen ook de mogelijkheid om deel te nemen aan de labs. Wil je hier meer over weten; klik hier.

CaB cultuurbudget

Het Overijsselse programma ‘Cultuur aan de basis’ 2.0 is een samenwerking tussen scholen, gemeenten en de provincie. Alle partijen betalen mee om de culturele basis van leerlingen te verstevigen.

Wil je meer weten over het CaB cultuurbudget? Lees hier verder.