Speciaal onderwijs

Cultuureducatie voor leerlingen in het (Voortgezet) Speciaal Onderwijs en het Praktijkonderwijs is een vak apart. En extra belangrijk. Want goed cultuuronderwijs dat zich speciaal richt op deze jongeren draagt bij aan hun ontwikkeling, zelfvertrouwen en zelfkennis. Bij ons kun je terecht voor goed advies en de juiste contacten met cultuuraanbieders in Overijssel. En voor de financiering.

Speciaal basisonderwijs en CmK cultuurbudget

De regeling Cultuureducatie met Kwaliteit (CmK) biedt volop ruimte voor cultuuronderwijs op maat in het speciaal basisonderwijs. Door de opzet met vouchers waarvan je zelf kiest waaraan je die uitgeeft, kun je het programma aan laten sluiten op de behoeftes op jouw school. Meer weten over CmK? Lees hier verder.

Proeftuin Overijssel

Leerlingen in het voortgezet speciaal onderwijs en het praktijkonderwijs kunnen met hun eigen onderzoeksvragen meedoen aan Proeftuin Overijssel. Tijdens een proeftuin zoeken ze met de kunstenaarsblik antwoorden op hun vragen. Onder begeleiding van professionele kunstenaars.

Rijnbrink en de Cultuurcoach

Ben je op zoek naar advies op het gebied van cultuureducatie in het (Voortgezet) Speciaal Onderwijs of het Praktijkonderwijs? Neem dan contact met ons op. Of vraag de cultuurcoach in jouw gemeente om je te helpen.