CmK Cultuurbudget

Primair onderwijs

CmK Cultuurbudget

Wil je cultuureducatie structureel een plek geven in het onderwijsprogramma op jouw basisschool? Daarvoor is het cultuurbudget vanuit de regeling Cultuureducatie met Kwaliteit (CmK). Meedoen is simpel! Als je je inschrijft, krijg je een voucher die staat voor een geldbedrag. Dat bedrag kun je inzetten voor allerlei mooie cultuureducatieprojecten. Tussen 1-4-2024 en 1-6-2024 kun je je hier inschrijven.

Waar kan ik aan meedoen?

Je kunt je voucher voor verschillende activiteiten inzetten. Denk aan leerlijnen die een cultuuraanbieder volledig verzorgt op jouw school. Of aan bijscholing van het docententeam op het gebied van cultuureducatie. En aan een voorstelling of tentoonstelling bij een instelling van de Overijsselse Basisinfrastructuur. Mocht vervoer hierbij een uitdaging vormen, dan kun je bij de inschrijving een tegemoetkoming van €600,- voor vervoerskosten aanvragen.

Heb je nog meer vragen? Elke dinsdag tussen 1 april en 1 juni kun je tussen 16:00 en 17:00u aansluiten bij  het spreekuur. Hier vind je de link naar de meeting.

Hoeveel geld krijgt mijn school?

Het bedrag dat jouw school krijgt hangt af van de grootte van jouw school, en of jullie je al eerder hebben ingeschreven voor CmK cultuurbudget.

Schrijft jouw school zich voor het eerst in voor het CmK cultuurbudget? Dan gelden voor jullie de volgende bedragen.

  • Onder de 125 leerlingen: €4.500.
  • Tussen de 125 en 300 leerlingen: €5.500.
  • Boven de 300 leerlingen: €6.500.

Heeft je school al eens eerder deelgenomen aan de voucherregeling vanuit het CmK cultuurbudget? Dan gelden deze bedragen.

  • Onder de 125 leerlingen: € 2.500.
  • Tussen de 125 en 300 leerlingen: €3.500.
  • Boven de 300 leerlingen: €4.500.
Wat kan ik kiezen?

Het aanbod van cultuuraanbieders die leerlijnen aanbieden vind je op onze website. Heb je hulp nodig bij jouw keuze? Vraag dan de cultuurcoach in jouw gemeente om mee te denken.

Bekijk het aanbod.

Hoe schrijf ik me in voor het cultuurbudget?

Inschrijven voor het cultuurbudget doe je eenvoudig via ons inschrijfsysteem. Bepaal voordat je begint aan jouw inschrijving welk programma je wilt samenstellen. Vanaf april 2024 kan er weer worden ingeschreven. Dan vind je op deze site een directe link naar de inschrijfmodule. Wil je meer weten? Lees dan verder over de inschrijving.