CmK Cultuurbudget

Primair onderwijs

CmK Cultuurbudget

Wil je cultuureducatie structureel een plek geven in het onderwijsprogramma op jouw basisschool? Daarvoor is het cultuurbudget vanuit de regeling Cultuureducatie met Kwaliteit (CmK). Meedoen is simpel! Als je je inschrijft, krijg je een voucher die staat voor een geldbedrag. Dat bedrag kun je inzetten voor allerlei mooie cultuureducatieprojecten.

Waar kan ik aan meedoen?

Je kunt je voucher voor verschillende activiteiten inzetten. Denk aan leerlijnen die een cultuuraanbieder volledig verzorgt op jouw school. Of aan bijscholing van het docententeam op het gebied van cultuureducatie. Bovendien kun je een bezoek brengen aan Xpeditie Cultuureducatie. En aan een voorstelling of tentoonstelling bij een instelling van de Overijsselse Basisinfrastructuur.

Hoeveel geld krijgt mijn school?

Het bedrag dat jouw school krijgt hangt af van de grootte van jouw school, en of jullie je al eerder hebben ingeschreven voor CmK cultuurbudget.

Schrijft jouw school zich voor het eerst in voor het CmK cultuurbudget? Dan gelden voor jullie de volgende bedragen.

  • Onder de 125 leerlingen: €4.500.
  • Tussen de 125 en 300 leerlingen: €5.500.
  • Boven de 300 leerlingen: €6.500.

Heeft je school al eens eerder deelgenomen aan de voucherregeling vanuit het CmK cultuurbudget? Dan gelden deze bedragen.

  • Onder de 125 leerlingen: € 2.500.
  • Tussen de 125 en 300 leerlingen: €3.500.
  • Boven de 300 leerlingen: €4.500.
Wat kan ik kiezen?

Het aanbod van cultuuraanbieders die leerlijnen aanbieden vind je op onze website. Heb je hulp nodig bij jouw keuze? Vraag dan de cultuurcoach in jouw gemeente om mee te denken.

Bekijk het aanbod.

Hoe schrijf ik me in voor het cultuurbudget?

Inschrijven voor het cultuurbudget doe je eenvoudig via ons inschrijfsysteem. Bepaal voordat je jouw inschrijving doet welk programma je graag wilt samenstellen. De inschrijving voor het schooljaar 2023-2024 start op 3 april 2023. Dan vind je op deze site een directe link naar de inschrijfmodule.