Geslaagde OBI presentatiemiddag

Op donderdag 12 januari organiseerde Rijnbrink Cultuureducatie een presentatiemiddag om het aanbod van structureel gesubsidieerde instellingen in Overijssel (OBI) onder de aandacht te brengen. Bij ZINiN in Nijverdal ontdekten cultuurcoaches, docenten, ICC’ers en schooldirecteuren wat de OBI-instellingen te bieden hebben. “Wat hebben we een prachtig aanbod in Overijssel. Dat wist ik al, en toch was het fijn om het te ervaren, te zien en te ontmoeten.”

Tijdens de presentatiemiddag kregen de bezoekers de kans om het aanbod écht te ervaren. Dat deden ze in previews van voorstellingen en exposities van Jansen en de Boer, Phion, Rijksmuseum Twenthe, Tetem, Theather Sonnevanck en Theater Gnaffel. Cultuurcoaches en docenten bekeken welk aanbod past bij hun plannen voor dit en komend schooljaar. En ook de cultuuraanbieders lieten zich door elkaar inspireren.

Met poppenspel, film en theater en met beeldende kunst, muziek en handige tips – denk aan de Museumbus in heel Overijssel – was er voor ieder wat wils. Alle bezoekers gingen vol ideeën naar huis. En met een missie. Want zoals één van de bezoekers liet weten: “Dit gun je toch alle kinderen?”