Terugblikken: Woestlab

Verschillende partijen uit de provincie Overijssel kwamen vorige week donderdagmiddag samen op het festivalterrein van WOEST. Om te beleven wat zo’n ervaring als festival WOEST doet met jongeren en om met elkaar in gesprek te gaan over kunst, cultuur en jongeren in de provincie. Hoe kunnen we de handen ineenslaan, om meer impact en slagkracht te realiseren? Hoe creëren we gezamenlijk draagvlak in de toekomst?

Hierover ontstonden waardevolle gesprekken waarin we uitwisselden welke toffe dingen er nu al gebeuren, maar ook zeker hoe we dit in de toekomst willen aanpakken. Hoe houden we het vonkje dat ontstaat tijdens een beleving zoals festival WOEST brandende? Op wat voor manier creëren we fijne plekken waar jongeren zich thuis voelen zodat ze kunnen ontdekken, leren en groeien?

Mooi om te zien hoe iedereen vol passie het gesprek aan ging met een hart voor jongeren en kunst- en cultuureducatie. Dank voor iedereen die erbij was, maar ook zeker iedereen die er niet bij was en zich inzet voor cultuureducatie en -participatie. Heb jij ook mooie initiatieven die zich inzetten voor jongeren? We horen het graag! Laten we samen op zoek blijven gaan naar langdurige culturele ervaringen gericht op talentontwikkeling.

Fabian Schrijver sloot de derde sessie van het Woestlab af met deze woorden:

“Als we schotten wegnemen en lint gebruiken als richtlijnen, dan kunnen we de schotten als brandhout gebruiken. In het gezamenlijk aansteken van deze houtsoorten creëren wij vlammetjes, die als een lopend vuurtje door het landschap reizen en zorgen voor verbinding tussen alle partijen, en voor passie. En onthoud, het vuur brandt van onderuit, dus als wij blijven strijden zal de politiek vanzelf volgen. Houd moed, we doen het samen. Want samen zien we het probleem niet. Be-leef het samen, be-speel samen.

Vragen of contact?

Vul ons contactformulier in of neem contact op met één van onze adviseurs