Labs

(Voortgezet) speciaal onderwijs Primair onderwijs Voortgezet onderwijs

Onderzoek en onderwijsvernieuwing

Cultuureducatie biedt kansen voor onderwijsvernieuwing. Dit doen we op verschillende manieren. De Rijnbrink Labs is er daar één van. Vanuit de landelijke CmK regeling faciliteert Rijnbrink een aantal Labs. Een Lab geeft scholen en cultuuraanbieders de gelegenheid om nieuwe kennis en ervaringen op te doen die zij kunnen toepassen in hun dagelijkse onderwijspraktijk binnen cultuureducatie.

Scholen en kunstprofessionals

In een Lab is volop ruimte voor experiment en onderzoek. Scholen hoeven dat niet alleen te doen. Zij vormen een Labteam met externe specialisten, kunstprofessionals, en een Labcoach, die de praktische zaken regelt, het onderzoek soepel laat verlopen en zorgt voor kennisdeling. De Labcoach stel je met het Labteam zelf aan.

De afgelopen maanden nam basisschool De Groen uit Dedemsvaart al deel aan een Proeflab. De komende tijd gaan vijf Rijnbrink Labs draaien, waaronder drie scholenlabs en twee labs vanuit structureel gesubsidieerde instellingen in Overijssel (OBI), namelijk Theater Sonnevanck en Tetem

Wil je meer weten over de Labs? Download onze brochure. Of check de video hieronder!

Rijnbrink Lab: Kansengelijkheid en inclusie

Op 31 oktober 2023 ondertekende directeur Benno De Graaf van basisschool De Regenboog in Oldenzaal het convenant dat hoort bij deelname aan het Rijnbrink Lab. Dit lab onderzoekt het thema integratie en cultuureducatie. Vanaf nu tot en met oktober ’24 gaat de school voor nieuwkomers en statushouders onderzoeken hoe culturele en artistieke activiteiten de integratie van leerlingen kan bevorderen. Meer weten over dit lab? Bekijk het hier!

Rijnbrink Lab: Geïntegreerd cultuuronderwijs

Onder begeleiding van Rijnbrink wordt binnen een lab een jaar lang onderzocht hoe het bestaande cultuurprogramma een geïntegreerd onderdeel van het reguliere onderwijs op negen TOF scholen kan worden. Het lab is een actieve stap naar een toekomst waarin kunst en cultuur onmisbare elementen zijn in het leerproces van de leerlingen. Lees hier meer.

Onze labcoaches

Renée Nieuwenstein

Renée Nieuwenstein

Labcoach

Petra Fust-Holland

Petra Fust-Holland

Adviseur en Labcoach

Sanne Verdult

Sanne Verdult

Labcoach

Adviseur

Karin Klomp

Karin Klomp

Senior adviseur cultuureducatie

0612332641 karin.klomp@rijnbrink.nl