Primair onderwijs | Speciaal onderwijs

Versterk jouw cultuuronderwijs met Evi!

Rijnbrink vindt het belangrijk dat iedere school zelf kan volgen wat de stand van zaken en ontwikkeling van cultuuronderwijs op de school is. Het Fonds voor Cultuurparticipatie deelt die wens en wil het liefst dat alle scholen die deelnemen aan CmK een schoolvolgsysteem gebruiken. Het schoolvolgsysteem Evi is speciaal ontwikkeld voor cultuureducatie op school en wordt o.a. gebruikt in Drenthe en Groningen. Er is nu een nieuwe versie beschikbaar die in 2021 landelijk is getest door een grote groep scholen. Scholen uit de gemeente Hellendoorn en de gemeente Enschede hebben meegedaan aan de test. Hun ervaringen zijn positief. Op basis van deze positieve ervaringen heeft Rijnbrink besloten om Evi nu aan iedere school in het werkgebied van Rijnbrink aan te bieden. Het is gratis en eenvoudig in gebruik.

Tekst gaat verder onder afbeelding

Door Rijnbrink Cultuureducatie
Publicatiedatum

Wat is Evi en wat heeft het te bieden?

Evi is een instrument waarmee basisscholen cultuureducatie kunnen evalueren. Door te werken met dit systeem versterken ze de ontwikkeling en borging van cultuureducatie op hun school.

Evi biedt:

  • Zicht en grip op de ontwikkeling van cultuureducatie;
  • Inzicht in de stappen die de school heeft gezet, in kwaliteiten, knelpunten en ontwikkelwensen;
  • Concrete handvatten voor actie;
  • Een gespreksinstrument dat de school met het team, culturele instellingen, andere scholen, de cultuurcoach of de inspectie kan gebruiken;
  • Een aanvulling op het Canvas Cultuureducatie voor het onderwijs; waarbij het Canvas, dat met de cultuurcoach wordt ingevuld, gebruikt kan worden om concrete vervolgstappen te formuleren.

Evi is een digitaal systeem dat per school wordt ingevuld, gebruikt en gearchiveerd. Evi is van en voor de school. Rijnbrink of bijvoorbeeld de cultuurcoach heeft niet automatisch inzage in het systeem. De school kan er natuurlijk wel voor kiezen om de gegevens aan (bijvoorbeeld) de cultuurcoach beschikbaar te stellen.

Meer informatie over Evi vind je op: www.evi2.nl

Aan de slag met Evi?

Op dit moment doen 25 scholen in het werkgebied van Rijnbrink al mee aan Evi. Wanneer je aan de slag wil gaan met Evi, kun je dat aangeven op het CmK inschrijfformulier van Rijnbrink. Dit inschrijfformulier is vanaf 18 mei 2022 beschikbaar. Als je dat hebt gedaan, overleg dan met je cultuurcoach of met de adviseur van Rijnbrink over het installeren, invullen en gebruik van Evi. De planning is dat je Evi in het voorjaar van 2023 voor de eerste keer zelf kunt gaan gebruiken.

Evi is, terwijl het in gebruik nu al goed werkt, een ‘learning system’. De ontwikkelaars willen graag van de scholen, cultuurcoaches en van de penvoerders weten wat de ervaringen zijn en vooral ook wat er nog aan verbeterd kan worden. Daarom wil Rijnbrink graag op de hoogte blijven van jullie ervaringen. Dit is de reden dat Evi op de scholen zal worden gemonitord en geëvalueerd (Moneva).

Als je vragen hebt, neem dan contact op met een adviseur Cultuureducatie van Rijnbrink voor meer informatie.

Adviseurs

Kiki Vos de Wael

Kiki Vos de Wael

Hovenier Proeftuin Overijssel

kiki.vosdewael@rijnbrink.nl

Aandachtsgebieden: Voortgezet onderwijs / Proeftuin Overijssel

Karin Klomp

Karin Klomp

Senior adviseur cultuureducatie

0612332641 Karin.Klomp@rijnbrink.nl

Aandachtsgebieden: Xpeditie Cultuureducatie / ICC-ers / cultuurparticipatie / leergemeenschappen / informatiebijeenkomsten

Adviseur voor: Gemeente Dalfsen, Kampen, Olst/Wijhe, Ommen, Raalte, Staphorst, Steenwijkerland en Zwartewaterland

Elin Groot Rouwen

Elin Groot Rouwen

Adviseur Cultuureducatie / Hovenier Proeftuin Overijssel

0683983520 elin.grootrouwen@rijnbrink.nl

Aandachtsgebieden: Voortgezet Onderwijs/ Proeftuin Overijssel / Proeftuin XL / Mediakunst / Over Cultuur /

Adviseur voor: Gemeente Borne, Tubbergen en Oldenzaal

Cultuuronderwijs Overijssel
is een initiatief van
Rijnbrink Provincie Overijssel