Terug naar vorige pagina

Primair onderwijs

Scholen in het primair onderwijs kunnen in mei 2023 weer een voucher aanvragen voor de regeling Cultuureducatie met Kwaliteit (CmK III).  Het CmK programma stelt scholen in de gelegenheid om aan de slag te gaan met mooie cultuureducatieprojecten.

Inschrijving door scholen

In 2023 kunnen scholen zich bij Rijnbrink inschrijven om mee te doen aan CmK. Je hoeft hiervoor als school geen subsidieaanvraag meer in te dienen of tijdrovende verantwoordingen te schrijven. De cultuurcoach of bovenschools ICC’er kent alle scholen en kan helpen bij de inschrijving. Een lijst met alle cultuurcoaches per gemeente vind je hier.

Meedoen is heel makkelijk! Voor een school staat er een geldbedrag (in de vorm van een voucher) klaar die kan worden ingezet voor cultuureducatie. Als een school deel wil nemen aan CmK, kan de school in het inschrijfsysteem aangeven hoe ze de beschikbare voucher precies (in dat schooljaar) wil besteden.

Waar kan een school de voucher voor gebruiken?

Afhankelijk of de school al wel/niet eerder aan CmK heeft meegedaan, kan het geldbedrag (in de vorm van een voucher) ingezet worden voor verschillende onderdelen:

  • Een leerlijn die reeds door de school is ontwikkeld binnen CmK I of CmK II borgen
  • Een leerlijn die reeds ontwikkeld is tijdens CmK I of CmK II implementeren: de volledige lijst met ontwikkelde CmK leerlijnen/projecten is hier te vinden. (Wijzigingen voorbehouden in komende schooljaren
  • Deelname aan de Xpeditie Cultuureducatie
  • Bij- en nascholing op het gebied van cultuureducatie, bekijk het aanbod hier
  • Entree en een tegemoetkoming in de vervoerskosten bij bezoek aan een voorstelling of expositie van een instelling uit de Overijsselse Basisinfrastructuur.

Hoeveel geld krijgt een school?

Spoor 1 (Bestaande CmK scholen)
< 125 leerlingen: € 2.500,-
125 – 300 Leerlingen: € 3.500,-
301 > leerlingen: € 4.500,-

Spoor 2 (Nieuwe scholen)
< 125 leerlingen: € 4.500,-
125 – 300 Leerlingen: € 5.500,-
301 > leerlingen: € 6.500,-

Schoolvolgsysteem Evi

Rijnbrink heeft besloten om schoolvolgsysteem Evi aan iedere school in het werkgebied van Rijnbrink aan te bieden. Het is gratis en eenvoudig in gebruik. Lees er alles over op deze pagina.

 

Team Cultuureducatie Rijnbrink wenst alle Overijsselse kinderen en hun leerkrachten een inspirerende en plezierige CmK III tijd toe!

Informatie over de CMK regeling

CmK III GIDS

CmK III GIDS

Deze gids is een naslagwerk voor allerlei informatie over CmK III en de uitvoering ervan in Overijssel. Vanaf augustus 2021…

Lees verder

Leerlijnen en projecten: een overzicht. Cultuureducatie met Kwaliteit in Overijssel

Leerlijnen en projecten: een overzicht. Cultuureducatie met Kwaliteit in Overijssel

In de periode 2021-2024 kunnen scholen weer meedoen met CmK. Een school kan er (o.a.) voor kiezen om een bestaande…

Lees verder

Met de leerlingen naar Overijssels cultuuraanbod op professionele locaties!

Met de leerlingen naar Overijssels cultuuraanbod op professionele locaties!

Rijnbrink gaat de komende jaren, in het kader van de subsidieregeling CmK III, scholen uit het primair basisonderwijs (in de…

Lees verder

Cultuuronderwijs Overijssel
is een initiatief van
Rijnbrink Provincie Overijssel