Buiten je bubbel: Hans Schnitzler

Hans Schnitzler
maandagavond 22 april 2024

Mens zijn & digitalisering
Hans Schnitzler is filosoof, schrijver en mede-grondlegger van de Bildung Academie . Hans houdt zich bezig met de invloed van digitalisering op onze alledaagse leefwereld en het vraagstuk over hoe we ons als mens verhouden tot een steeds verder digitaliserende wereld. Hierover schreef hij diverse boeken waaronder Het digitale proletariaat (2015) en Wij nihilisten (2021).

Naarmate we meer gaan samensmelten met onze technologieën en we langzaam maar zeker in cyborgs veranderen – half mens, half machine – wordt de vraag naar ons mens-zijn steeds relevanter. Wat maakt de mens tot mens en wat betekent menselijke waardigheid in tijden van AI, digitalisering en robotisering? In zijn lezing zal Hans hierop reflecteren en benadrukken dat de vraag naar techniek in feite een vraag naar ethiek is.

Deze ‘Buiten je Bubbel’-sessie belooft een avond te worden waarin we de wereld door verschillende lenzen bekijken, waar empathie voor diverse perspectieven wordt gekweekt en waar kritisch denken wordt gestimuleerd. Het is een uitnodiging om onze eigen overtuigingen uit te dagen en te groeien door het verkennen van nieuwe ideeën en inzichten.

Meld je aan!

Hervormde Kapel, Graaf van Burenstraat 12, Deventer
Aanvang: 19:00