Primair onderwijs | Speciaal onderwijs

Schoolconcerten Phion in juni

Rijnbrink biedt, in het kader van CmK III, voorstellingen van de Overijsselse Basisinfrastructuur Instellingen (OBI) aan die basisscholen met hun voucher kunnen bezoeken. Phion is één van de OBI instellingen.

Publicatiedatum

Het heeft ruim 2 jaar geduurd, maar het is eindelijk zover, Phion start weer met een schoolconcert! En het mooie is: het gaat een hele maand door! Bij deze nodigen we je van harte uit om (gratis) te komen kijken bij een voorstelling van De Liefste Wens of de Vlieg mee met Phion-show.

De Liefste Wens (groep 3-5): zie data en steden.

Een prachtig dierenverhaal van Toon Tellegen.

Op een dag zitten alle dieren bij elkaar in het bos en vertellen ze wat hun liefste wens is. De krekel wil elke dag jarig zijn, de duizendpoot wil 500 paar nieuwe schoenen, de eendagsvlieg wil een extra dag, de slak wil alle tijd hebben en de mier wil helemaal niets. De eekhoorn vertelt als laatste: zijn liefste wens is een lied maken voor iedereen. En terwijl de anderen aan het woord waren, heeft hij het lied gemaakt. Voordat iedereen weer terug naar school gaat, zingen ze het samen!

Acteur Freek den Hartogh vertelt een muzikaal en herkenbaar verhaal over onze wensen, grote dromen, diepe verlangens en vriendschap. Met prachtige muziek van Corrie van Binsbergen gespeeld door het orkest en levensgrote projecties van kunstenaar Cynthia Borst komt de dierenwereld helemaal tot leven.

Lesmateriaal: https://www.phion.nl/lessenliefstewens

Vlieg mee met Phion-show (groep 5-8): Zie data en steden.

Hét live vervolg op de populaire videoreeks Vlieg mee met Phion!

Freek + Eric en de musici kunnen niet wachten om alle leerlingen in de concertzaal te ontvangen. Samen nemen ze een duik in de wonderlijke wereld van het orkest en vliegen ze door de muziekgeschiedenis heen. Freek en Eric beantwoorden alle vragen: hoe klonk muziek 1000 jaar geleden? Welk gevoel krijg je van muziek? En wat doet een dirigent eigenlijk?

De heren zoeken ook live de grenzen op. Want hoe kun je muziek maken met een ladekast? Kan het orkest ook extreem luid spelen? Of juist zo zacht dat je een speld kunt horen vallen? En je gaat natuurlijk zelf ook muziek maken! Zing mee met het Vlieg mee met Phion lied en doe mee met de bewegingen, beat en bodypercussie. Een muzikale tijdreis vol humor, snelheid en interactie. En bovenal: razend muzikaal!

De zes korte afleveringen van Vlieg mee met Phion vormen samen met de instructiefilmpjes de voorbereiding op de show. Leerlingen zingen het Vlieg mee met Phion- lied en doen mee met bewegingen, de beat en de bodypercussie.

Lesmateriaal: https://www.phion.nl/educatie/lesmateriaal/basislesmateriaal/vlieg-mee-met-phion/

Cultuuronderwijs Overijssel
is een initiatief van
Rijnbrink Provincie Overijssel