Xpeditie

(Voortgezet) speciaal onderwijs Primair onderwijs Voortgezet onderwijs

Xpeditie Cultuureducatie

Zelf ervaren wat cultuur met je doet. En hoe je cultuur op een vernieuwende manier inzet op jouw school. Dat is Xpeditie Cultuureducatie!

Voor wie is Xpeditie?

Xpeditie Cultuureducatie is bedoeld voor (cultuur)ambtenaren van gemeenten, onderwijspersoneel – directeuren, leerkrachten, ICC’ers en anderen  – , medewerkers van culturele instellingen en cultuuraanbieder,  cultuurcoaches en combinatiefunctionarissen. En iedereen die we niet noemden, maar wel geïnteresseerd is in cultuureducatie, is van harte welkom! Ons doel is om samen na te denken over de ontwikkelingen en het beleid op het gebied van cultuureducatie in Overijssel.

Terugblik Xpeditie 2023

Xpeditie 2023 op 31 mei 2023 was een succes! Het thema was ‘Op zoek naar de balans tussen + en -‘. Tim Post heeft als keynote spreker nieuwsgierigheid aangewakkerd en deelnemers zijn in creatieve workshoprondes aan de slag gegaan om via kunst en cultuur deze tijd beter te begrijpen. Bekijk nu de terugblik!

©Jovan Avramoski

Ervaar de Xpeditie

 Cindy, Megan en andere Xpeditiegangers vertellen je graag wat zij hebben ervaren tijdens de Xpeditie. Bekijk het hieronder!  

© Christein van Hoffen

Cindy van Dongen is muziekdocent en vertelt wat ze meeneemt na de Xpeditie: ”Ik wil heel graag de verwondering meenemen in mijn eigen werk. Vandaag heb ik echt mogen voelen, ervaren en maken. Zo kwam ik weer op allerlei nieuwe ideeën, dat is soms super vaag, maar ook heel cool.”

© Christein van Hoffen

Megan Baarda is werkzaam bij Museum de Fundatie en vertelt over de Xpeditie: ”Ik werk bij een museum en ik kijk hoe ik al deze inspiratie en kennis kan implementeren binnen mijn eigen werkzaamheden. Daar heb ik wel even wat tijd nodig om over na te denken, maar het is vooral heel blik verruimend en prikkelend. ”

Bekijk de foto's!

Bekijk hier de foto’s van de Xpeditie Cultuureducatie 2023