Xpeditie 2023

Op 31 mei vindt Xpeditie Cultuureducatie 2023 plaats in Schouwburg Odeon! Het thema dit jaar is ‘Op zoek naar de balans tussen + en -’.

Wanneer: Woensdag 31 mei

Waar: Schouwburg Odeon, Zwolle

Kosten: €15 / €7,50 voor studenten

Meld je nu aan! 

Bekijk hier de uitnodiging! 

We leven in een verwarrende tijd. Dat ervaren we als volwassenen, maar ook jongeren en kinderen krijgen dit mee: oorlog, klimaatcrisis, inkomensongelijkheid en pandemieën zorgen voor onrust en polarisatie in de samenleving. Natuurlijk zijn er ook genoeg positieve gebeurtenissen en momenten waarop we het leven vieren. Wat betekent het balanceren tussen het positieve en negatieve voor wie we zijn en hoe we ons voelen?

Tijdens Xpeditie 2023 gaan we met elkaar aan de slag om via kunst en cultuur deze tijd beter te begrijpen. Hoe pakken wij, maar ook jongeren en kinderen dat aan in deze wereld vol plussen en minnen? We wakkeren tijdens de Xpeditie graag je nieuwsgierigheid aan naar het positieve met behulp van boeiende sprekers en uitdagende gesprekken met andere Xpeditiegangers. Maar ook: beleef en doe! Ga het avontuur aan tijdens interessante en creatieve workshops. Je kunt daarnaast ook genieten van een mooie jeugdtheater voorstelling!

Ons doel is dat je geïnspireerd en vol nieuwe gedachten en ideeën weer naar huis gaat! Met opgedane veerkracht en aangewakkerde nieuwsgierigheid kun jij dan weer aan de slag in je rol als leerkracht, beleidsmaker of als culturele aanbieder.

Programma Xpeditie Cultuureducatie 2023

13:30                     Inloop

14:00                     Opening & Keynote Tim Post

14:45                     Workshopronde 1

15:45                     Pauze

16:00                     Workshopronde 2

17:00                     Afsluiting + certificering ICC’ers

Meld je aan!

Klik hier om je aan te melden voor Xpeditie 2023. Doe dit voor 30 mei zodat je zeker weet dat je er bij bent!

Bekijk hier de workshops & het programma

Bekijk hier de workshops die worden gegevens tijdens de Xpeditie 2023.

Vragen of opmerkingen?

Neem dan contact op met Sil Loeters van Kunsteducatie Nederland via sil@kunsteducatienederland.nl

Keynote spreker: Tim Post

Nieuwsgierigheid: de motor voor leren

Dr. Tim Post is werkzaam als onderwijsadviseur en -ontwikkelaar op het gebied van nieuwsgierig onderzoekend leren. Hij gelooft dat kinderen de uitvinders zijn van morgen.  Of het nu gaat om wonen of werken, nieuwsgierig-zijn naar de wereld en je eigen rol hierin of het vergroenen van de toekomst. Thema’s die voor ons allemaal belangrijk zijn.

Maar is nieuwsgierigheid niet al in elk kind aangeboren? Hoe stimuleer je nieuwsgierigheid in leerlingen? En wat betekent zulk onderwijs voor onszelf als professionals?

Tim promoveerde aan de Universiteit Twente met onderzoek naar de effecten van een grootschalig schoolontwikkelingsproject gericht op het stimuleren van nieuwsgierigheid bij kinderen.

Workshops

Ook onderdeel van het programma